Sud de la France

De ultieme test, onze eerste echte vakantie. Bonne journée mon amour!

Ongeveer 3 maanden geleden besloten samen een week vrij te nemen in juni, want in juni zal het wel goed weer zijn in Nederland of België. Maar helaas, zoals we eigenlijk hadden kunnen verwachten werd het gewoon oer Hollands k u t weer. Op naar plan B. We pakken een tentje en rijden naar de zon… in dit geval Zuid Frankrijk.

De bedoeling om alleen een tent mee te nemen liep toch een beetje uit de hand, uiteindelijk lag de auto vol met slaapzakken, kussens, kleding, gasstel,pannen, etc. Last minute kochten we nog inklap stoelen en een tafel, hoewel we graag budget leven vonden we dit toch een goede investering voor de toekomst.

We rijden zaterdag avond in ongeveer 3 uurtjes richting Troyes, om daar in de buurt onze tent vlakbij het water op te zetten. De volgende ochtend door naar Lyon.Ik kan je een kleine tip geven, ga nooit op zondag naar Lyon. Alle winkels zijn dicht en van de normaal zo bruisende stad blijft dan weinig over.

Echter rijden we vol goede moed naar onze volgende bestemming De Camarque. De Camargue is een moerasgebied in de Zuid-Franse Rhônedelta. Het ligt aan de Middelandse Zee en beslaat de hele Rhônedelta. Een zeer fraai gebied waar je Flamingo’s, wilde paarden en stieren kunt bewonderen. Vlakbij het schattige badplaatsje Saintes Marie de la Mer wat een beetje Spaans aandoet, maakte wij voor €7,50 een anderhalf uur durende wandeling door Le Parc Ornithologique de Pont de Gau. Je hoeft geen vogelliefhebber te zijn om hier van te kunnen genieten.

Pink Flamingo
Pink Flamingo

En ja het is waar in dit gebied zitten héél erg veel muggen. Maar nadat we besloten hadden onze tent niet aan het water (lees: romantisch afgelegen plekje en prachtig uitzicht op zonsondergang) neer te zetten, viel het op het land van de boer, tussen het graan wel mee. Na een verfrissende douche, met douche bedoel in een Solar douche zak. Deze zouden we in de zon aan een tak moeten hangen. Daar was na een dag in de Camarque geen tijd voor. Dus zak op de auto, op onze knieën onder ijskoud water. Gegarandeerd amusement. Spray je goed in met deet dan heb je de volgende dag maar 20 muggenbulten.

Le Parc Ornithologique de pont de gau
Le Parc Ornithologique de pont de gau

Vanuit het plaatsje Arles gaan we verder naar Gordes. Het dorp ligt op een vooruitspringende rots van het Luberon-gebergte. Het wordt door de Association des plus beaux villages de France beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Wat zeer zeker een terechte titel is. Met op het binnenplein een markt dat doorloopt tot in de kleine straatjes. Geuren van lavendel en honing verspreiden zich door het dorp en we struinen voorbij de kraampjes. Voor degene die opzoek is naar een snoeperig ingerichte lunchroom kan terecht bij Cannelle Aurore et Michel een super enthousiaste madam liet ons haar heerlijke Japanse groene thee proeven.

Gordes, Luberon
Gordes, Luberon

Onderweg naar Gorges du Verdon rijden we langs de indrukwekkende lavendelvelden die het hele landschap paars kleurt. We plukken stiekem een bosje om de auto te verfrissen. De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof in het zuiden van Frankrijk. Het is na de Tara River Canyon in Montenegro, de grootste kloof in Europa. De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon. Via Moustiers Sainte Marie rijden we het gebied binnen. We rijden slingerend berg op en vinden een heerlijke plek tussen de bomen, uitkijkend op het meer.

Gorges du Verdon
Gorges du Verdon

Een perfect gebied om te kayakken en dus deden we dat. Maar dan moeten we eerst een Kayakverhuur vinden. Per ongeluk belanden we tijdens het zoeken op Route du Crètes, je komt hier langs de mooiste uitkijkpunten van de Canyon. Totaal ongepland maar een zeer welkome spontane actie. We stoppen een aantal keer en spotten meerdere malen een vale gier. Een prachtige vogel die hier eigenlijk uitgestorven was. Ze zijn hier uitgezet en nestelen zich nu op de stijle rotswanden. Na ongeveer twee uur rijden vinden we een kayakverhuur. Voor €35,- konden we zogezegd drie uur kayakken. Maar omdat we er zelf een sportieve activiteit van maakte waren we na een kleine twee uur terug. Eerlijk is eerlijk het water is schitterend helder blauw en de omgeving is magnifique. Zeker de moeite waard dus.

Canyon du Verdon
Canyon du Verdon

We beginnen zo langzamerhand de laatste dagen van de vakantie te tellen. Nog twee nachten in een B&B in Nice was zo het plan. We rijden zo’n kleine 100 km verder richting de kust. We hadden een leuk Bed and Breakfast online gevonden, maar omdat niemand de telefoon opnam zijn we er gewoon naartoe gereden. B&B Lou Souleou ongeveer 50m van het strand, echt een perfecte plek. Helaas was het al volgeboekt. Slim dus om dit toch van tevoren al te regelen. Uiteindelijk na een middag op het strand, een avond in het oude centrum van Nice, een klein beetje chagerijnig en de eerste discussies, hebben we ergens 15 km van Nice onze tent op een parkeerplaats gezet.

De laatste dag we rijden naar het plaatsje Èze dat een klein stukje westelijk van Nice ligt. Een ongelofelijk duur dorpje maar zeker leuk om even doorheen te wandelen. De auto parkeer je er makkelijk. En een goed te betalen lunch kun je er ook wel krijgen. Je hebt dan alleen geen panorama uitzicht. Ook een leuke tip is Le Jardin Exotique voor €6,00 p.p en voor kinderen gratis. Een mediterraanse tuin vol cactussen en andere bijzondere planten. Wij hebben hier met uitzicht op de Cote d’Azur echt genoten van de rust en van elkaar.

Èze
Èze

S’avonds slapen we in een hotel aan zee, maar dan in het plaatsje Cagnes sur Mer. Vanuit deze plaats, na een kleine 5km hardlopen over de boulevard rijden we terug naar België. We doen daar 11,5 uur over en we zijn gesloopt als we thuis zijn. We hebben het goed gehad, elkaar beter leren kennen. En dichter naar elkaar toe gegroeid. Één week is wel een beetje weinig om zoveel km af te leggen. Voor de volgende trip gaan we dat dus anders doen.

Vive la France Liefs Shirley

Je t'aime
Je t’aime

5 gedachtes over “Sud de la France

  1. Wat leuk om te lezen en hoe herkenbaar ook al die plaatsjes! Door gebrek aan een auto zelf niet naar de Gorges en de Camargue kunnen gaan, maar ze staan zeker nog op mijn lijstje! Eze is erg mooi he 🙂

    Like

      • In Frankrijk? Ik verblijf momenteel in Parijs en heb wat uitstapjes kunnen maken. Ik ben naar Marseille, Nice, Monaco, Lyon, Annecy, Avignon, Toulouse en Carcassonne geweest. Volgend weekend ga ik naar Nantes, Bordeaucx en Mimizan 😉

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s