Doe het zelf | Havermout maskertje

Vandaag is zo’n dag, ik heb plotseling niets te doen. Dus ik ga mijn huid verwennen met een natuurlijk, zelfgemaakt, super simpel masker. Met ingrediënten die ik meestal wel in huis heb.

DIY Havermout masker:

  • 3 eetlepels havermout. Havermout heeft een exfoliërende werking, het verwijdert dode huidcellen, reinigt de huid en heeft een kalmerende werking.
  • 1 eetlepel honing. Honing werkt antiseptisch (helpt ontstekingen te voorkomen), heeft een vochtregulerende werking en maakt je huid super zacht. Bevat veel anti-oxidanten die je huid beschermt tegen vrije radicalen.
  • 2 eetlepels yoghurt (een natuurlijke yoghurt, zonder fruit of toevoegingen) Yoghurt bevat AHA zuur, een zuur dat ervoor zorgt dat je dode huidcellen loslaten van je huid. Bovendien werkt yoghurt super hydraterend en kalmeert het een verbrande huid.
  • 1/2 banaan in plakjes. Banaan zorgt ervoor dat je huid sneller herstelt, het bevat vitamine C: een antioxidant die tegen huidveroudering werkt. En het zorgt ook voor goede hydratatie.
Neem tijd voor jezelf.

Doe de drie eetlepels havermout in een kommetje, ik heb eerst twee eetlepels fijn gemalen in een blender. Voeg de plakjes banaan, de honing en de yoghurt toe. Gewoon even met een lepeltje mengen totdat het een brei wordt. Een beetje klonterig blijft het wel ;-).

Het is wel verstandig om even bij een wasbak te gaan staan tijdens het aanbrengen. Verdeel het masker met de bolle kant van je lepel gelijkmatig over je gezicht. Omdat de lepel koud is stimuleert dit meteen de doorbloeding van je huid, waardoor je huid beter werkstoffen kan opnemen.

image2
Blij huidje!

En dan zie je er zo uit ,hihi. Ik moet zeggen het voelt wel heel lekker zacht aan. Laat dit 15 minuutjes inwerken en spoel dan met lauw water af. Je kan eventueel met afspoelen het maskertje nog een beetje in masseren zodat de dode huidcellen goed van je huid af komen. Wat overblijft is een heerlijk zachte, gereinigde huid :-).

Als je net als ik nog wat over hebt, kun je dat in een afgesloten potje doen en maximaal drie dagen in de koelkast bewaren. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon opeten ;-). Veel plezier met het maken van je eigen maskertje.

image3
Vers masker

Liefs Shirley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s