Kruidnootjes

Sint Nicolaas en m’n god weet wat voor kleur Piet, zijn weer bijna onderweg vanuit het warme Spanje. Om hier in het herfstige Nederland en België, zijn 1050e verjaardag met ons te vieren. En dus is het tijd voor pepernoten, kruidnoten, marsepein en nog veel suikergoed. Om dit feest een beetje “gezond” door te komen geef ik bij deze een makkelijk en leuk kruidnoten receptje. 

Ingredienten: 

  • 140 gr pitloze dadels             – Albert Heijn/ Ekoplaza
  • 40 gr kokosbloesemsuiker    – Albert Heijn/ Ekoplaza
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder        – Ekoplaza, of Bakpoeder van Albert Heijn
  • 2 tl speculaas-koek kruiden  – Albert Heijn
  • beetje zeezout
  • 125 gr volkoren speltmeel     – Albert Heijn/ Ekoplaza
  • 50 gr gesmolten kokosolie    – Albert Heijn/ Ekoplaza
Voordat ze de oven in gaan.
Voordat ze de oven in gaan.

Bereiding: 

Laat eerst de dadels 15min in een laagje water weken. Verwarm de oven op 150ºC. Doe alle ingrediënten behalve de dadels in een kom en kneed door elkaar. Haal de dadels uit het water en snijd ze in stukjes. Doe ze vervolgens in een blender/keukenmachine tot ze fijn gemalen zijn. Doe de dadelmassa bij het droge deeg en kneed het tot een deegbal. Voeg eventueel wat water toe als de massa te droog is. Maak er kleine balletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Met een beetje geduld zouden het er 50 kunnen worden. Ik heb ze te groot gemaakt dus werden het er 32. Zet ze 30min in de oven, kijk af en toe of ze niet te zwart worden. Eetsmakelijk! De Familie van Herk vond het een succes!

Liefs Shirley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s