When life gets boring

18.537km verwijderd van thuis, sinterklaas & zwarte piet, gezellig verlichte straten, winterjassen, kleedjes op de bank, thee en kaarsjes. De bruine blaadjes veranderen in kale takken, s’ochtends kun je niet uit bed komen, omdat je tenen bevriezen zodra ze buiten je warme deken komen, maar boven alles: de kerstboom :). Ik heb heimwee naar datgene waar ik lange tijd een hekel aan had “WINTER”.

Ik zeg het bijna dagelijks tegen mijn klanten: ” Kerst in de zomer, dat hoort gewoon niet. Waarom zou je in godsnaam een kerstboom kopen en lampjes erin hangen als het om 9 uur s’avonds nog licht is?!”. Maar daarentegen hou ik dus van warmte, licht en zon. Ik ben in de war van mijzelf, misschien begin ik na 10 maanden “thuis” toch wel een klein beetje te missen. Maar waarom? Na zes maanden vol avonturen en geen enkele dag die hetzelfde was zit ik nu in een totaal ander leven, een saai leven kun je misschien zelfs wel zeggen. Maar is dat wel waar? Is het gewone leven saai of zitten er verborgen avonturen en geluksmomentjes in?. Ik neem je mee in een gewone week in Auckland, Nieuw-Zeeland.

auckland-4462
Ons huisje op wielen

∇ Saturday 26 november

Dit is de enige dag dat we samen vrij zijn en dat proberen we dan ook goed te benutten, ook al lukt dat niet altijd. Onze “campervan” moet nog af, vorige week hebben we lekker samen gordijntjes zitten naaien en nu moeten die opgehangen worden. Vraag me niet hoe, maar Pieter denkt dat gaatjes in de auto boren wel een goed idee is! Ik heb zo mijn twijfels, maar inderdaad het werkt. Na een ochtend knutselen is de auto al een stuk gezelliger als voorheen, ik ben blij! Tijd voor onze eerste mini-roadtrip naar Orewa om te gaan suppen. Het zonnetje schijnt er staat een lekker muziekje op, zalig :). Als we bij de sup-club aankomen gaat hij helaas bijna sluiten en kunnen we dus geen sup meer huren :(, in plaats daarvan besluiten we dan een duik te gaan nemen in de zee en wat rond te struinen in het dorpje. Aan het einde van de middag lopen de straten vol met mensen die zich aan de kant van de weg nestelen. Er blijkt een kerstparade te zijn! We kunnen niet meer de straat uitkomen met de auto dus zijn min of meer verplicht om te blijven kijken. De parade stelt natuurlijk niets voor, maar wat maakt dat uit. We rijden terug richting huis maar omdat we te lui zijn om nog te koken rijden we door naar Takapuna, een gezellige baai met veel restaurantjes waar we lekker eten.

×Geluksmomentje

Dit was gewoon een heerlijk relaxte dag, maar het meest blij werd ik toch van de camper die er nu zo gezellig uitziet 🙂

auckland-4460
Kerstparade

∇ Sunday 27 november

Back to work, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik liever op zondag werk dan op zaterdag. Zaterdag is altijd een erg hectische dag om te werken. Vandaag hebben we eindelijk ons nieuwe uniform aan, wat er een stuk beter uitziet dan m’n tante-sidonia bloementjesjurk. Het is een drukke dag met veel massages, wat de dag snel voorbij laat gaan 🙂 Als ik thuis kom heeft Pieter lekker pasta klaargemaakt en kan ik zo aan tafel schuiven. Na het eten doen we spelletjes, want even geen tv aan is ook wel eens fijn.

×Geluksmomentje

Thuis komen uit je werk en het eten is al klaar, plus de keuken al helemaal schoon gemaakt 🙂

auckland-4459
Forme team 😉

∇ Monday 28 november

Aangezien ik de laatste twee weken drie keer een lekke fiets-band heb gehad en dus zelfs een keer met de taxi naar m’n werk moest, ben ik elke keer een beetje gespannen als ik s’ochtends naar de staat van de fiets kijk. Maar gelukkig niets aan de hand vandaag (na de laatste keer een hele nieuwe binnen en buitenband gekocht te hebben!) Ik maak dus lekker het fietstochtje naar mijn werk inclusief twee flinke heuvels op en af (goed voor de benen). De werkdag leek erg rustig te zijn, wat ik heel eerlijk gezegd niet zo erg had gevonden. Maar zodra ik tien minuten binnen was begon de telefoon te gaan en binnen no-time stond mijn dag vol gepland. Oeff dit was best een heftige dag, ik ben dan ook blij als ik op m’n fietstje weer naar huis ga.

×Geluksmomentje

Pieter vertelt vanavond dat hij morgen een dagje vrij houdt samen met mij :).


∇ Tuesday 29 november

Mijn vrije dag, normaal is dinsdag studie-dag voor mij. Ik ruim een beetje het huis op en ga dan de hele dag leren. Maar vandaag niet, Pieter is vrij en we gaan samen wat inkopen doen in Sylvia Park. Een redelijk groot shoppingcenter waar sinds kort ook H&M en Zara geopend zijn. Zo langzamerhand zit in de meeste kleding die we hebben gaten en is alles mega hard versleten en daarbij komt dat er cadeautjes gescoord moeten worden voor Pieter z’n verjaardag :). We hebben samen een gezellige dag!

×Geluksmomentje

Ik krijg een berichtje van mijn manager dat mijn aanvraag voor een maand verlof in Januari is goedgekeurd! Ik ben eigenlijk verbaasd want het was eigenlijk al afgekeurd wat betekende dat ik gewoon ontslag zou nemen. Maar m’n bazin wilde er nog eens naar kijken en ik heb dus een JA gekregen. Wat betekent dat twee van de vier weken gewoon worden doorbetaald BONUS!


∇ Wednesday 30 november

Om 11.15 op de fiets naar mijn werk, mijn band is nog steeds niet leeg 🙂

×Geluksmomentje

Een kleinigheidje, maar toen ik rond 8 uur vanavond naar huis fietste was er een prachtige zonsondergang met fel oranje en roze in paars overlopende kleuren.


∇ Thursday 1 december

1 December, dat is toch niet te geloven? over een maand zijn we dus al 1 jaar weg! Vandaag is een rustige dag op werk, ik maak in de pauze een kleine wandeling door het park wat 10m lopen is. Ik geniet even van de frisse buitenlucht en de vogeltjes die fluiten, het valt me op dat er altijd zoveel vogels fluiten in Nieuw-Zeeland zelfs in Auckland, heerlijk ik kan er echt van genieten 🙂

×Geluksmomentje

Vandaag is hier officieel de zomer begonnen, en zijn Pieter en ik 28 maanden samen 🙂


∇ Friday 2 december

Ik sta vandaag samen met Pieter om 6 uur op. Ik heb training van het werk om 8 uur en ik begin gek genoeg steeds meer een ochtendmens te worden! Eigelijk sinds we weg zijn heb ik weinig moeite met vroeg opstaan (we gaan ook altijd vroeg slapen :P) Ik heb training tot 11.00 over de huid in het algemeen, de training wordt gegeven door het “international dermal institute” mijn certificaat is dan ook bijna wereldwijd erkent. Tijd voor weekend, het is heerlijk weer buiten en nadat ik wat huishoudelijke taakjes heb gedaan ga ik lekker buiten studeren. Vrijdag is ook boodschappen dag, naar de Pak ’n Save om onze wekelijkse voorraad in te slaan.

×Geluksmomentje

Ik denk dat ik het vandaag moet houden bij een knuffel van Dimi(trie) m’n grote poezen vriend.

auckland-4464
M’n vriendjes

∇ Saturday 3 december

En dan is er weer een week voorbij. Omdat het suppen vorige week niet doorgaan gaan we vandaag voor een tweede poging, Pieter heeft zich ingeschreven voor een “meetup” waarbij je met andere mensen die dezelfde interesses hebben kunt aansluiten en een activiteit kunt ondernemen, goede manier om nog eens te socializen. Ik vind het trouwens een leuke sport, echt iets voor mij, al stond ik er natuurlijk wel als een stijve hark bij 😉

×Geluksmomentje

We moesten vandaag toch echt onze 4 maanden verzamelde groente en fruit uit de container halen, na een maand in dit huis kwamen we erachter dat de groente en fruit gewoon bij de restafval verzameld moest worden. Maar wij deden het in een container die buiten staat. We bleven dit eigenlijk doen en hebben wel 100x gezegd dat we dat moesten over gooien in een vuilniszak. Maar je kan je misschien voorstellen wat er gebeurt in een container met 4 maanden verzameld groente en fruit. Een grote hoop beschimmelde drek dat ruikt naar kots en diarree tegelijk, beste klusje ever!

auckland-4461
Beachgirl

Zo vliegt de tijd hier voorbij, nog precies een maand en dan gaan we lekker rondreizen door het Zuidereiland, dan zal ik weer wat spannendere verhalen posten 🙂

Doei!

Liefs Shirley 2

4 gedachtes over “When life gets boring

 1. Ik lees een hoop geluksmomentjes als je ze maar op zoekt en ook heel herkenbaar waar jij blij van word fluitende vogels je fiets tochtje Het blijft een mooie ervaring,en straks genieten van het rondreizen samen in jullie camper

  Like

 2. Hoi Lieve dochter. Ik feliciteer jullie met je 28 maanden bij elkaar. En lees dat je het goed voor elkaar hebt. Je heb geluk 🍀 en je herkend het. Ik als vader wordt hier blij van. En ik hoop dat jullie nog veel geluk vinden.
  Alvast een mooie roadtrip gewenst.

  Like

 3. Hallo Shirley en Pieter
  Fijn dat het goed gaat . Wij snappen dat je de donkere dagen mist,maar toch positief blijft!
  We hopen dat jullie een mooie trip naar het Zuider- eiland.mogen hebben.
  liefs Oma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s