The beautiful South Island

Nieuw-Zeeland een naam gegeven door de Nederlander Abel Tasman, die het ontdekte land wel iets weg vond hebben van zijn geboorteplaats: Zeeland. Wauw wat is het Zuidereiland een beauty, de ijsblauwe meren, besneeuwde bergen, tropische stranden en zelfs glaciers!

Vanuit Auckland rijden we in 8 uurtjes naar Wellington, waar we met de “campervan” de ferry nemen die ons binnen drie en half uur naar het havenplaatsje Picton brengt. Vanuit Picton rijden we door naar Abel Tasman NP, waar we tijdens een kayaktocht de schattige “furseals” ontmoeten, waarvan er één spelenderwijs een stukje met onze kayak mee-zwemt :).

south-island-2
Furseal, Abel Tasman

In het Abel Tasman park kun je prachtige hikes, langs de tropische stranden maken. De populaire Abel Tasman  (één van de greatwalks) is een meerdaagse hike, waar we helaas geen tijd is ons schema voor hadden vrijgemaakt. In plaats daarvan maakte we een 6 uur durende loop over diezelfde trail.

We rijden rustig, genietend van de omgeving door naar Franz Josef, het plaatsje dat een toeristische trekpleister is dankzij haar glacier, waarvoor we beide 450 dollar opzij hebben gehouden om de zogenaamde HeliHike te doen. De HeliHike bestaat uit een helikoptervlucht naar de glacier en een avontuurlijke hike op de glacier. Als we aankomen in Franz Josef, ziet de lucht er grijs en grauw uit en de regen lijkt niet ver weg. Helaas stopt het niet meer met regenen en de voorspelling laat zien dat daar de komende weken niet veel verandering in zal komen. Dus lopen we door de glacier vallei, in de zeik-regen om de glacier van afstand toch te kunnen zien.

south-island-4
Pancake Rocks
south-island-3
Pancake Rocks

Op naar Lake Wanaka, wat aan de andere kant van het gebergte ligt, wat ons een beetje meer hoop geeft op zonneschijn. Lake Wanaka is het zusje van Queenstown, het is er ietsje rustiger, maar ook wat minder indrukwekkend.

south-island-6
Lonely tree
south-island-8
Lake Wanaka
south-island-5
View, Lake Wanaka

Queenstown, het meer dat is omgeven door bergen, sommige zelfs nog met besneewde toppen, wat een postcard achtige look geeft aan dit kleine plaatsje. Tijd voor wat actie op reis, we gaan raften, mountainbiken en canyoningen. Queenstown is ontzettend duur, voor alle activiteiten betaal je belachelijk veel, daarom houden we het hierbij. Maar één ding is zeker: hier hoef je je niet te vervelen.

south-island-9
Wharf, Queenstown
south-island-11
Downhill MTB,Queenstown
south-island-10
View,Queenstown

Vanuit Queenstown rijden we door naar Milford Sound, het fjord-landschap is weer totaal anders dan wat we tot nu toe hebben gezien. Met een cruiseschip varen we door de fjorden waar hoge bergen uit het water rijzen en watervallen uit de rotsen ontspringen. Ook het gebied waar de meeste regen per jaar valt en zo natuurlijk ook bij ons, wat overigens voor de schoonheid van het gebied niets afdoet.

south-island-12
Falls, Milford Sound
south-island-14
Milford Sound
south-island-15
group Furseals

We verlaten de West-coast en daarmee ook de meeste sandflies, die zo bloed-irritant zijn dat je soms de auto niet wil verlaten omdat er honderden vliegjes je enkels aanvallen en je jeuk voor een week bezorgen (niet leuk).Via Dunedin en de Otago Peninsula waar we een albatros en nog vele furseals spotten rijden we via Lake Pukaki en Lake Tekapo door naar Christchurch.  De twee meren maken nog een grote indruk het ijs-blauwe water is iets dat je nergens anders tegenkomt!

28586272_unknown
Lake Pukaki
south-island-16
I’m an Albatros
south-island-17
Otago Peninsula
south-island-18
Sweet as!

In Christchurch besteden we niet veel tijd en we rijden door naar Akaroa een klein door franse invloeden bepaald dorpje op de Banks Peninsula. Hier kun je de Hector’s dolfijn spotte s’werelds kleinste dolfijn! Zo klein dat wij hem niet hebben gezien ;). We maakte een helse fietstocht van 13 km bergop en zonder één enkele trapbeweging waren we binnen 6 minuten weer beneden.

28586176_unknown
Boulders

Door de aardbeving afgelopen november is het plaatsje Kaikoura een tijd onbereikbaar geweest. Er lijdt maar één weg die kant op en het was dan ook spannend of we er überhaupt naar toe zouden kunnen. Gelukkig was de weg weer vrij een aantal dagen voordat we die kant uit reden. Waarom we zou graag naar Kaikoura wilde? vanwege de grote kans op het spotten van een Walvis. Alle boten zaten blijkbaar al voor maanden volgeboekt, maar we konden nog wel vanuit een klein vliegtuigje de walvissen gaan bekijken. Er was een kleine kans dat we een blauwe vinvis zouden zien (de grootste walvis ter wereld) maar we zagen een potvis en vele dolfijnen 🙂 Ik werd kots misselijk van het korte vluchtje en dat weerhouden mij er een beetje van om ook echt te genieten, maar een speciale ervaring was het zeker!

south-island-21
View,Kaikoura
south-island-22
Spermwhale
south-island-23
Spermwhale
south-island-24
Wings over whales

Met een grote omweg omdat de weg vanuit Kaikoura terug naar Picton nog steeds afgesloten is, rijden we terug richting de ferry. We maken nog een korte stop in Nelson, een super schattig stadje aan zee waar we een aantal uurtjes over de markt slenteren.

Eenmaal terug op het Noordereiland besloten we de Tongariro Alpine Crossing te gaan lopen. We wilde dit sowieso gaan doen en omdat het op de route lag, was dit het juiste moment. Deze hike is volgens vele één van de mooiste van NZ en het goede nieuws is, is dat het maar een dayhike is en we er dus niet al te veel voorbereiding voor nodig hebben. 19.4 km door lord of the ringsachtige landschappen, hier vind je namelijk Mount Doom oftewel Mount Ngauruhoe. Prachtig om te zien en super leuk om te herkennen uit de film.

south-island-25
Greatwalk
south-island-30
Mount Doom, Tongariro Crossing
south-island-29
Blue Lake,Tongariro Crossing
south-island-28
Picture perfect
south-island-27
Blue Lake, Tongariro Crossing
south-island-31
Another Mount Doom

De meeste van jullie zullen het misschien al weten, maar mijn Nieuw-Zeeland avontuur zit er bijna op! Ik heb mijn baan al opgezegd en geniet nu van nog 6 weken zomer hier, daarna zal ik samen met mijn vriendinnetje Karen drie weken door Vietnam reizen en terug komen naar Nederland. Wow wat zal dat raar worden, maar ik heb ook super veel zin om iedereen weer te zien. (En ja tussen Pieter en mij is alles goed :), we zullen ook blij zijn om elkaar na drie maanden weer in Nederland of België terug te zien)

Inclusief de Movie 🙂

Liefs Shirley 2

south-island-13
See Ya

10 gedachtes over “The beautiful South Island

 1. Fijn dat jullie het weer mooi hebben gehad. Maar ik ben super blij en trots dat je het tot zover heel goed hebben samen. Ik hoop voor jullie beiden dat jullie ook de komende weken nog kunnen genieten. En ik verheug me op jullie thuis komst.

  Like

 2. Wat hadden jullie weer een mooie reis.Wij hebben er van genoten.We hopen dat de reis naar
  Vietnam ook goed mag gaan en dat Pieter jou niet als te veel zal missen.
  Liefs Kees en Oma

  Like

 3. Lieve Zus , wat een mooi avontuur weer ! Hopelijk wordt het avontuur met Karen ook weer fantastisch. Geniet voorlopig nog maar lekker met Pieter. En ik ben er bij hoor op Schiphol… 🙈😍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s