Tot Ziens Nieuw Zeeland

Ik kan het bijna niet geloven, over een aantal dagen ga ik dit prachtige land verlaten. Maar zeker niet voorgoed. Nee Nieuw Zeeland je ziet mij zeker terug. Ik kan toch wel zeggen dat de afgelopen 8 maanden dit ons “thuis” was. Ook al woonde we op 5 verschillende plaatsen, wisten we soms niet of we überhaupt wel ergens konden wonen en wonen we momenteel in een camper, dit was mijn leven en ik vond het heerlijk.

Terugblik..

Nadat we onze prachtige reis hadden gemaakt naar het zuidereiland stonden we bijna letterlijk op straat. We hadden geen huis en blijkbaar wilde ook niemand ons in huis hebben(onbegrijpelijk). We zochten naar housesits en flatmates (een soort studenten woningen, maar dan niet alleen voor studenten). Omdat de huizen in Auckland onbetaalbaar zijn huren de meeste jongeren een huis en delen dit huis dan met andere gewilligde, maar omdat Flatmates in Auckland zo populair zijn was het ontzettend moeilijk om als koppel en voor tijdelijk een huis te kunnen bemachtigen. Gelukkig was daar mijn collega die twee weken op reis ging en zodoende konden we haar kamer huren, maar goed twee weken was niet voldoende. We moesten nog 4 weken overbruggen en het zag ernaar uit dat dit een moeilijk opgaven was. Mochten we in het huis van mijn collega nou toevallig wel in de smaak vallen (ik ruim namelijk elke dag de vaatwasser leeg, ik stofzuig en maak de badkamer schoon, iets wat ik thuis nooit deed, sorry mam) dit al zorgde ervoor dat wij een camper aangeboden kregen, waarmee we nu op de parkeerplaats naast het huis slapen. Het huis gebruiken we om te douchen, kleding te wassen en te socializen s’avonds.

Nu we ons eindelijk niet meer druk hoefde te maken over een verblijfplaats konden we genieten van onze laatste paar weekenden samen, voordat we elkaar lang moeten missen. Maar we zien dit als een mooie uitdaging om even los te komen van elkaar en te ontdekken wat we graag willen buiten onze relatie. Maar nu eerst nog tijd voor leuke dingen samen, mocht Nieuw Zeeland nu de aangewezen plaats zijn voor leuke dingen :).

South Island--2
Look-out over Coromandel Forest

Op drie uurtjes rijden van Auckland vind je de Coromandel Peninsula, deze plek is in de zomer packed met Kiwi’s (Nieuw Zeelanders) die hier hun zomervakantie komen vieren. De Coromandel kent prachtige plaatsen die je niet mag missen bij een bezoek aan Nieuw Zeeland. Zo liepen wij de  Kauaeranga Kauri Trail (Pinnacles Walk) helemaal naar de top van de Pinnacles. O wat ga ik dat missen, er zijn zoveel verschillende prachtige wandelingen te maken hier. Tijdens het lopen wegdromen bij het gezang van de vogels en het geluid van stromend water in een beekje er is niets dat mij meer ontspant dan dat. Vaders wandelen samen met hun kinderen bepakt en bezakt de trail, om s’avonds ergens hun tentje op te zetten en echt samen te zijn, heerlijk toch!

South Island--4
Pinnacles

We slapen vlakbij de bekende Cathedral Cove beach in onze camper en voordat we vol zweet (geen douche)in bed stappen kijken we naar de prachtige sterrenhemel (ook missen) S’ochtends om 8 uur kun je in alle rust een korte wandeling maken naar Cathedral Cove beach (zie foto), voordat 1000 Aziaten je foto komen verpesten.  Daarna brachten we een bezoekje aan hotwater beach. Waar je gezellig met iedereen een kuil kan graven (als het laagtij is) om in je eigen hotpool te kunnen zitten, leuk 🙂

IMG_5004
Cathedral Cove Beach
South Island--5
Just keep digging…

Voor het volgende weekend stond Bay of Islands gepland, ook een plaats op het Noordereiland waar je gewoon geweest moet zijn. Met de ferry van Paihia over naar Russel om een wandeling te maken naar het strand met een ijsje in je hand. Met als hoogtepunt een catamaran zeiltocht langs de eilanden en genietend van de zon wordt de boot vergezeld door tientallen wilde dolfijnen met babies, hoe leuk kan je zondagmiddag zijn?!

South Island--7
Flipper for real

Wonen en werken in het buitenland was een droom, een droom die werkelijkheid werd. Wat was het een groot avontuur met ups en downs. Pieter en ik ervaarden hoe het is om samen te wonen (wel in iemand anders huis) en dat te combineren met huisdieren en een fulltime baan. We moesten weer zelf ons eten gaan klaarmaken (in Azie doe je dat namelijk niet) we moesten ons huishouden organiseren en er kwam zelfs een schoonmaakschema (noem het maar geen vakantie).

South Island--6
Blue-pinguins hanging around 🙂

Mocht je ooit de kans hebben, Nieuw Zeeland is prachtig, de mensen zijn super vriendelijk, de natuur is geweldig, de stranden zijn amazing, het eten is top, het is er niet goedkoop en het weer is soms k u t. Go for it!

The end(huilen)

South Island--8

I’m blessed.

Funny Facts about New Zealand(ers):

 1. These people cannot drive. Undertaking? Really?!
 2. The public transport here is crap.
 3. Why doesn’t the bill ever get brought to the table? How odd.
 4. $5 for a single avocado is daylight robbery.
 5. Why do houses have heated towel rails but no central heating?
 6. Sorry to say it, but the Aussie and Kiwi accent are more similar than you may think.
 7. Kiwis are quite blunt and straight-talking folk.
 8. Double-glazing is needed for the sound of the cicadas alone.
 9. Pies are a way of life here. But not fruit pies—no, no. Mince and cheese pies, people!
 10. Heinz will never be on the same level as Watties.
 11. Rugby is a religion?
 12. You don’t need to have car insurance? That’s nuts!
 13. New Zealand makes everyone feel safe.
 14. Cheque, savings or credit? WTF?!
 15. There is so much to do in New Zealand, why would anyone want to leave?

Liefs Shirley 2

5 gedachtes over “Tot Ziens Nieuw Zeeland

 1. Van avontuur en reizen zullen jullie nooit genoeg krijgen, das duidelijk 🙂 Maar wij zijn blij dat we jullie binnenkort terugzien!! Het was heel leuk om jullie ervaringen mee te kunnen beleven via deze blog! x x x Katrien

  Like

 2. Ik ga je verslagen en verhalen zeker missen maar het is toch fijn dat je straks weer thuis bent.
  En het avontuur van het leven is voor jullie nog lang niet voorbij, Dus er valt straks ook nog zat te ontdekken. Shirley en Pieter ik heb er van genoten. Op naar het volgende avontuur. m.v.g. Nico

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben ,maar de koek is nog lang niet op hoor! Wij hebben genoten
  van jullie verslagen en vinden het fijn dat jullie straks weer thuis zijn.Shirley goeie reis en Pieter
  nog een goed verblijf in Nieuw Zeeland
  Liefs Oma en Kees

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s