Wie ben ik

cropped-cropped-cropped-cropped-img_771411.jpg

Mijn naam is Shirley, ik ben geboren op 11-09-1991 in Rotterdam of beter gezegd een klein boeren gehucht op een kwartier rijden van Rotterdam. Ik ben opgegroeid tussen de koeien en kippen en speelde het liefst de hele dag buiten. Ondanks dat dit nu niet echt meisjesachtig is, had ik daarnaast ook een obsessie voor barbie’s.

Toen ik nog een klein meisje was droomde ik er wel eens van om naar Australië te gaan, om witte haaien en kangaroo’s in het echt te kunnen zien. Toen mijn oom een tijdje in Indonesië ging wonen begon ik te fantaseren over de witte stranden en palmbomen op het eiland Bali. Maar toen ik negen jaar was en wij op vakantie naar Oostenrijk gingen met de auto, kwam ik er helaas achter dat ik last heb van wagenziekte. Na 12 uur in de auto lag alle netjes ingepakte kleding door de kofferbak, omdat ik alle plastic-zakken nodig had. Goed dit was het begin van mijn reisziekte, helaas is dit uitgebreid tot zee,wagen, en lucht-ziekte. Mijn dromen om ooit ver te reizen moest ik laten varen, ik was ervan overtuigd dat ik zoiets niet zou overleven. Daarbij heb ik ook een lichte onontdekte vorm van autisme en dwangneurose (niet echt hoor) omdat altijd alles zo moet gaan zoals ik het in m’n hoofd heb, alles moet hetzelfde blijven en alle etiketten van potjes moeten recht staan, lekker in m’n comfort-zone blijven. Ik was een erg integer kind maar had wel altijd de drang om te gaan ontdekken ook al vond ik dat erg spannend.

Nadat ik  in 2013 mijn studie tot schoonheidsspecialiste en pedicure had afgerond, vroeg mijn lieve zus of ik samen met haar en haar man mee wilde naar Bali. Nadat ik in mijn hoofd al duizend redenen had bedacht om het niet te doen, vooral omdat 4 uur vliegen al een hel was, dacht ik YOLO ik probeer het gewoon! En daar was dan het moment 16 uur vliegen van Amsterdam naar Maleisië met MH17 en van Maleisië naar Denpasar. Er waren drie woorden te zeggen toen ik uit het vliegtuig stapte; “Dit NOOIT meer!” Alsjeblieft als ik het ooit nog hardop zeg dat ik naar Australië wil, houdt me tegen!

Maar wat is het ontzettend bijzonder om in een land te zijn dat qua cultuur, natuur en gewoontes zo anders is dan ons westen. Wat valt er veel te zien en te ontdekken. Zes maanden later zat ik samen met mijn vriendinnetje in het vliegtuig naar het verre Australië en had daar de tijd van mijn leven. Ik ontmoette daar mijn vriendje Pieter uit het exotische België. Toen we allebei weer thuis waren uit Australië, spraken we af in Antwerpen. Het klikte meteen, we delen vele interesses, sporten allebei graag, proberen gezond te leven en ook ons verlangen om de wereld te ontdekken bracht ons samen. Dat kon natuurlijk alleen maar uitdraaien op het plannen van een lange reis samen. We maakten eerst wat korte tripjes naar Barcelona, Parijs, Zuid Frankrijk en Kroatië. Maar toen was het tijd voor het betere werk: een wereldreis. Ben je benieuwd wat we allemaal meemaken? Ben je ook op reis? of heb je een andere goede reden, klik op de “volg” button en blijf op de hoogte.

Liefs Shirley