Wereldreis

Nog een week op Nederlandse bodem.

Zoals vele van jullie weten, gaan Pieter en ik aankomend jaar op wereldreis. We vertrekken op 5 januari 2016 via Istanbul naar Nairobi, Kenia. We hebben voor Kenia gekozen om wille van de natuur en wildlife. Kenia is vooral bekend om zijn “Great Wildebeast Migration” waarbij ongeveer twee miljoen dieren van het Serengeti National Park in Tanzania, naar het groenere Masaai Mara National Park in Kenia migreren. Dit fenomeen speelt zich af van juli tot oktober en helaas gaan wij hier dus niets van zien.

Wij gaan onder andere genieten van een elf daagse safari door de volgende prachtige parken:

Kenia

  • Masaai Mara, vooral bekent om de grote migratie. 
  • Lake Nakuru, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bevat onder andere vele prachtige flamingo’s, maar ook zwarte en witte neushoorns.
  • Amboselli, met op de achtergrond de prachtige besneeuwde top van de Kilimanjaro, kun je hier vooral genieten van de vele Olifanten.

Tanzania

  • Ngorongoro, staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld. Met op zijn hoogtepunt 500.000 grote zoogdieren is dit een van de dichtstbevolkte wildgebieden van de wereld. Bijna alle grote dieren uit Afrika komen voor in de krater.
  • Serengeti, wat in Masaai “eindeloze vlaktes” betekent. Het park grenst aan de Masaai Mara. Het telt ongeveer 1,6 miljoen planteneters en duizenden roofdieren.

Het spotten van wildlife moet dus geen probleem zijn. Met Pieter zijn groeiende hobby voor fotografie, goede camera en lens moet het lukken om een paar schitterende foto’s te trekken.

Na deze veelbelovende, indrukwekkende dagen hebben we tot dusver niets gepland. We hopen tijdens de safari meer over het land, de cultuur, en de locals te weten te komen. Misschien ontmoeten we mensen die ons tips kunnen geven waar we het beste naartoe kunnen gaan, om nog meer van het “echte” Kenia te leren kennen.

Dat is namelijk één van de doelen van onze wereldreis. We willen ons verrijken met kennis en inzicht van de wereld.

Na vijf weken Kenia, komen we een week terug naar Nederland. Om vervolgens naar Moskou, Rusland te vliegen.

Vanuit Moskou stappen we op de TransMongoliëExpress. Dat is een spoorlijn van 1810 km die Rusland via Mongolië met China verbindt. Het is een aftakking van de TransSiberiëExpress. Dit is vrijwel één van de mooiste treinreizen die je kunt maken, met vele wisselende landschappen, culturen en mensen. Het bewust zien veranderen van het Oost Europese uiterlijk naar het Chinezen uiterlijk moet heel bijzonder zijn.

Natuurlijk verslinden we niet in één keer 1810 km rails. We hebben van tevoren een aantal tussenstops gepland. Dit zijn de stops die we tijdens onze treinreis gaan maken:

Rusland

  •  Stolby National Park, dit park ligt in centraal Siberië. Eigenlijk weet ik hier nog helemaal niets vanaf, dus een update hierover volgt nadat we hier zijn geweest.
  • Irkutsk/Baikalmeer, een meer zo groot als België ten zuiden van Siberië. Het is het grootste zoetwaterreservoir ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mongolie

  • Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Wij verblijven in een gerkamp in het Terelj National Park.
  •  Ulgii, met een busje vertrekken we vanaf Ulaanbaatar 1600 km naar het westen van Mongolië. Waarbij de eerste 600 km zou bestaan uit geasfalteerde weg en de resterende 1000 km uit “dirt”. Waarom we dat doen? Vlakbij het plaatsje Ulgii wonen de zogenoemde “Eagle Hunters”. De mannen met hun kleine paarden en prachtige adelaars die jagen op vossen, konijnen, etc. Wij gaan een week met deze nomaden mee om zelf te leren op een paard met deze adelaars te leren jagen. Dit moet zo’n ontzettend bijzondere ervaring worden.

Vervolgens komen we terug bij de trein voor ons laatste stukje van de route naar Beijing of Peking ,wat je wil. In China stopt ons plan, daar waar we gaan zien waar het lot ons brengt.

Wij kunnen inmiddels niet meer wachten, de backpacks zijn half ingepakt, de VISA liggen klaar. Een nieuw avontuur gaat bijna starten, 2016 wordt een zeer speciaal jaar. Klik hier voor de route tot dusver. Wil je weten hoe onze reis verloopt? druk op het knopje “volg” bovenaan mijn website en dan blijf je up to date.

Heel veel liefs Shirley

Heb je tips of wil je gewoon iets meedelen? Laat gerust een berichtje achter.